Winkelwagen
Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Veelgestelde vragen


  • Wat is een visuitje?

Een heerlijk dagdeel vissen voor cliënten van zorgcentra onder begeleiding van vrijwilligers van de lokale hengelsportvereniging

  • Voor wie is een visuitje? 
Deelname aan het visuitje is geschikt voor cliënten van alle mobiliteitsniveaus en met diverse interesses.

  • Waarom Samen VISsen? 
✓ Het werkt ontspannend en meditatief, verlaagt stressniveaus door natuurbeleving.
✓ Het verbindt ouderen met vrijwilligers en andere deelnemers.
✓ Het geeft een gevoel van prestatie en biedt afleiding van dagelijkse routines.
✓ Het creëert blijvende herinneringen en verbetert het gespreksmateriaal. 

  • Wie plant en coördineert het visuitje? 
De activiteitenbegeleider of zorgcoördinator én de (coördinerende) Samen VISsen-coach vanuit de lokale hengelsportvereniging bepalen samen de datum, tijden, vislocatie en het maximumaantal deelnemers van het visuitje. Hierbij houden zij rekening met het feit dat 1-op-1 begeleiding vaak noodzakelijk is vanwege de beperkingen van de deelnemers.

  • Wie regelt het vervoer van het zorgcentrum naar het viswater? 
Het zorgcentrum en haar zorgmedewerkers. Nota bene, de vrijwilligers van de hengelsportvereniging zijn hier niet voor opgeleid en hebben niet de vereiste vervoermiddelen.

  • Wie draagt zorg voor de veiligheid aan de water? 
Het zorgcentrum en haar zorgmedewerkers zijn hiervoor verantwoordelijk. Vooraf bepaalt de Samen VISsen-coach (lees: coördinator van de HSV) samen met de zorgcoördinator van het zorgcentrum een geschikte locatie om veilig met de cliënten te gaan vissen en het risico van te water raken van cliënten met en zonder rolstoel/scootmobiel te voorkomen.

  • Wie is verantwoordelijk voor de zorgbegeleiding?
Het zorgcentrum en haar zorgmedewerkers zijn tijdens het gehele uitje verantwoordelijk voor de deelnemers van het visuitje. De vrijwilligers van de HSV zijn tenslotte geen zorgmedewerkers, daar niet voor opgeleid en niet op de hoogte van de gezondheidsgerelateerde aspecten/beperkingen van de cliënten en weten dus ook niet hoe daarop te reageren of naar te handelen.

  • Wie verzorgt de benodigde groepsvergunning en hengelmaterialen? 
De Samen VISsen-coach van de lokale HSV zorgt voor de benodigde groepsvergunning (lees: toestemming om te mogen vissen), hengels, materialen, aas en voer. De activiteitenbegeleider of zorgmedewerker van het zorgcentrum neemt stoelen, iets te drinken en wat lekkers mee.

  • Wie begeleidt de deelnemers bij het vissen zelf? 
De coördinerende Samen VISsen-coach en andere vrijwilligers vanuit de lokale hengelsportvereniging.

  • Hoe kan ik mij aanmelden als Samen VISsen-coach? 
Via het aanmeldformulier op deze website. U aanvraag wordt dan doorgestuurd naar de federatie. Deze zal vervolgens contact met u opnemen.

  • Hoe kan ik een visuitje aanvragen? 
Via het aanvraagformulier op deze website. U ontvangt per mail een ontvangstbevestiging van uw aanvraag. We kunnen niet elke aanvraag honoreren omdat de uitvoering afhankelijk is van vrijwilligers, maar we doen ons best!

  • Zijn er kosten aan het VISuitje verbonden? 
Nee, het visuitje wordt geheel gratis georganiseerd. Houd er wel rekening mee dat het visuitje enkel mogelijk is door de inzet van vrijwilligers die hiervoor vaak vrij (van hun werk) nemen.

  • Hoe kan ik mijn vragen over Samen VISsen stellen? 
Via het contactformulier op deze website of rechtstreeks aan de Samen VISsen-coach van de lokale hengelsportvereniging.


Samen vissen is een initiatief van:


samenvissen
Divide

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.